Wednesday, August 4, 2010

Tadika Cahaya Taqwa

Selamat petang.....Hari ni ADP ada rombongan ke Petrosains KLCC, dah nama rombongan kan maka ngan pagi gigih kejut anak siapkan anak supaya on time sampai di sekolah. Sampai aja dah perhimpunan ingat dah nak pegi maka ramailah ibu bapa menanti bas untuk membawa kanak-kanak riang ke KLCC.

Signboard TCT

Sampai pukul 8 dah perhimpunan berkumpul sementara tunggu bas sampai, bas punyalah lambat sampai habis lagu budak-budak ni nyanyi bas tak sampai juga, 9.15 bas pun sampai, terujanya kanak-kanak melihat bas...termasuklah ADP dia memang nak sangat naik bas..muka mama pun tak hirau bila bas sampai...babai pun tidak kejamnya...huhuhu harap-harap selamat perjalanan pergi dan balik.


Masa perhimpuan dok luar ajalah mana boleh masukkan :)


Nak naik bas baik aja jalan..

Nampak aja bas dah macam anak ayam kena kejar ngan musang

Pengetua tu yang dok depan pintu mengatur budak-budak naik bas. Kebetulan pulak bas pun warna ungu sama ngan trademark TCT

ADP mendaftar di tadika ni masa pertengahan bulan 6 setelah kejadian yang trajis di alami di nurseri yg dulu...Saya sangat suka tadika ini dengan keramahan pengetuanya yang di panggil umi, umi ni sangat baik bagi aku tak tahu nak kata baik dia jenis macam mana.... persekitaran sangat bersih, penjaga semuanya orang melayu, rata-rata saya survey orang indon yang jaga...tadika ni paling murah di abad ini yang saya jumpa dari yang lain-lain...di taman sek. 6 KD ni dia ada lebih kurang 5 unit rumah di gunakan untuk TCT.

ADP pun suka tinggal di sini ramai kawan ada taman permainan, TCT ni lebih kepada ketaqwaan tu yang sangat suka. ADP dah pandai baca Fatihah, doa makan, doa naik kenderaan, nyanyi zikir, hafal ABC dan standard pembelajaran kanak-kanak yang masuk tadikalah ya...

Cepat aja masa berlalu anak saya dah nak masuk 4 tahun tahun depan 5 tahun dah besar kena sekolah betul-betul yang sekarang ni banyak main aja...mama harapa ADP menjadi anak yang bertaqwa dan berilmu menjadi anak yang berguna masa depan demi agama dan bangsa.

Skimanya entry ni hemtam ajalah....

Adios

No comments:

Post a Comment