Thursday, October 28, 2010

Apa Yang Tersisa BuatKu

Salam semuanya...rasanya tak pernah aku buat sesi luahan hati di blog aku sendiri....sebenarnya banyak luahan tapi aku tulis aku simpan sahaja, tak pernah aku rasa nak publish. Kadang-kadang tak sampai hati takut orang terasa, tapi apakan dayaku, aku ni manusia juga punya hati dan perasaan, maybe nampak aja luarannya gagah lagi perkasa tapi dalaman ku begitu kerdil mudah berkecil hati.

Kehidupan takkan selama-lamanya bahagia dan sempurna, mungkin sudah tiba masa untuk di uji kesabaran kita menjadi mahluknya mungkin dulu kita di beri segalanya, tapi lupa masa yang akan datang ianya akan pergi meninggalkan kita, ya aku lupa, lupa akan kesusahan akan datang...dulu di tatang bagaikan minyak yang penuh, tapi masa ini ku dibuang bagaikan sampah. Hari-hari ku kenang apa yang telah aku buat sehingga hati ku di robek sebegitu, aku nampak begitu jelas sejelasnya erti sebuah kehidupan.

Kini apa yang ada hanya sebuah kenangan, kenangan yang lama semangkin ku buang jauh sebab aku tak mahu menyimpannya begitu lama, maka aku lepaskan ianya perlahan-lahan pergi meninggalkan aku, kerna aku tidak mampu untuk menyimpannya begitu lama, selagi ku simpan maka ianya memakan hati dan jiwa ku.

Pasrah apa yang di beri sudah ketentuannya, aku bisa nangis bila ku kenang, aku tidak cukup tabah bila ku ratapinya, seperti ianya semua salah ku, sudah cukup aku memahaminya, mendapinginya, mengasihinya, dan segala yang mungkin ku ingin beri, tapi inikan yang aku seharusnya ku terima sebuah penyiksaan dan derita jiwa ku.....

Tika ini warkah usang ini di taip aku pun nangis begitu cengengnya aku, aku penat...penat menanti....sebuah penantian yang tidak pasti, perlahan-lahan ku pujuk hati agar menerima ketentuannya sabar apa yang di berikannya kerana ku percaya ada balasan yang mengemberikan untuk ku.

Kini aku mampu berdiri megah kerana ku bangkit dari masa silam, terima kasih kerna memberi ku satu pengajaran yang kini ku pegang sebaik-baiknya...agar melayan manusia semuanya sama rata tidak lebih tidak kurang agar diri aku tidak sedih di perlakukan sebegitu lagi.

Akhirnya aku dapat meluahkan alhamdulillah lapang dadaku....terima kasih erti sebuah persahabatan........

Adios

1 comment:

  1. betul ckp ko.... kite pon manusia ade hati & perasaan..... nmpk selambe but tetap ade perasaan jugak.... kadang orang lain xperasaan pon tindakkan yg dia buat tu boleh lukakan hati org lain.....

    ReplyDelete